Wednesday 8 February 2017

Συνέντευξη με την Αθηναική Hardcore Rave ομάδα των SUBURBiA parties



Ένα από τα πιο σημαντικά Ελληνικά crew στο χώρο του Rave και του Oldschool Hardcore είναι αναμφίβολα οι SUBURBiA, οι οποίο φέτος γιορτάζουν την 20ή επέτειό τους σε ένα πολλά υποσχόμενο party που θα ξυπνήσει μνήμες και θα ενώσει ξανά όλους όσους βρεθούν εκεί μαζί τους!
Προς τιμή αυτού του event είχα την ευκαιρία να κάνω μια mini συνέντευξη με ορισμένα μέλη από την 7μελή Hardcore παρέα με βασικό σύνθημα "Forever Young - Forever Hardcore"!


- Και ξαφνικά τις πρώτες μέρες του νέου έτους προέκυψε η ευχάριστη έκπληξη ενός reunion party των SUBURBiA. Πώς φτάσατε σε αυτή την απόφαση έπειτα από πολλά χρόνια?


Limited: Η ιδέα γύριζε στο μυαλό για καιρό. Η σπίθα ήρθε από μια ωραία συζήτηση μέσα στις γιορτές με κάποια μέλη της ομάδας κι έναν πολύ κοντινό φίλο.

Nasty: Το project τελικά είχε επιτυχία. Τώρα απέκτησε vintage χαρακτήρα και αυτό το anniversary event πιστεύω οτι καλώς γίνεται.

Pressure: Τα parties μας και γενικά όλη εκείνη η περίοδος είναι από τις πιο ωραίες περιόδους της ζωής μας πιστεύω. Πάντα μας έλειπε αυτό και θέλαμε να το ξαναζήσουμε. Ε ήρθε λοιπόν η στιγμή!


- Κάπου λοιπόν στο 1996 ξεκίνησε δειλά δειλά να πώ ή μάλλον δυναμικά η ομάδα των SUBURBiA?
Πιστεύατε ότι η προσφορά σας θα άντεχε στο χρόνο και θα κάνατε τόσο κλασάτα events στην Αθήνα?


D-Lusion: Βασικά όλα ξεκίνησαν από την 'ανάγκη' μας να ακούμε όλοι μαζί την μουσική που γουστάραμε. Η διάρκεια του όλου project οφείλεται στην αγάπη μας για αυτό που γινόταν.

Nasty: Κλασάτα...wow! Πολύ καλή ερώτηση. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να ακουστούν σε club οι μουσικές που μας εκφράζουν, να ενώσουμε το Hardcore κοινό της Αθηνάς και πιστεύω οτι καταφέραμε να είμαστε από τους συνεχιστές της Rave κουλτούρας σε μια προσπάθεια να αντέξει στο χρόνο.


Pressure: Εγώ μπήκα ως τελευταίο μέλος του crew. Είχα βρεθεί σε 2-3 Suburbia events και ένιωσα ότι αυτοί εδώ πραγματικά είναι true Rave n Hardcore. Και κυρίως μια δεμένη παρέα. Πιστεύω ότι δώσαμε ότι καλύτερο είχαμε και ότι προσφέραμε και εμείς σε όλο αυτό που λεμέ Αθηναϊκή Oldschool Hardcore scene.

Νιώθω τυχερός και περήφανος που συμπεριλήφθηκα και εγώ σε αυτή την προσπάθεια. Thanx a lot guys!


- Μπορείτε τώρα να δώσετε μια εικόνα του 'Hardcore' & 'Rave' χαρακτήρα της Αθήνας εν έτη 1996 (όντας πιο ενεργοί τότε)?


Limited: Αυτί κολλημένο στο ραδιόφωνο (πολλές φορές με παράσιτα), πέρασμα από τα δισκοπωλεία για το κυνήγι του βινυλίου και του flyer, events σε όλη την πόλη και πέριξ για τους πιο ψαγμένους.


Nasty: Με μια λέξη? Eνθουσιασμός! More fans, more clubbing, ενημερωμένοι djs, χαίρομαι ιδιαίτερα που συνέβαλα μουσικά.

Pressure: Ραδιόφωνο. Κασέτες. Βινυλια. Flyers. Parties. Feelings. Rave. Sleep. Repeat!



- 'Hardcore Will Never Die' είπε ο Qbass (ιδρυτής και της θρυλικής Suburban Base), και το είπαν ακόμα και οι...επιστήμονες!
Πόσο σας εκφράζει και τη σημαίνει αυτή η μουσική και το κίνημα για σας?


D-Lusion: Από μόνο του, ότι ακόμα και σήμερα γίνονται events στο εξωτερικό, ότι υπάρχουν φρέσκες παραγωγές αλλά και πολλά παλιά acts αναβιώνουν, επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο μότο. Από εκεί και πέρα σε προσωπικό επίπεδο η αγάπη για αυτή την μουσική ποτέ δεν σβήνει. Όσο και αν αλλάζουν οι εποχές η ανατριχίλα στο άκουσμα αυτής της μουσικής υπάρχει!

Limited: Το Ηardcore έχει ιστορία και διδάσκει ιστορία! Είναι μέρος της προσωπικότητάς μου και αισθάνομαι τυχερός που έζησα και προσέφερα το ελάχιστο σε αυτό το κίνημα. Το ότι σήμερα το βρίσκουμε δυνατό και ανανεωμένο είναι δείγμα της επιρροής του.

Nasty: Love, Peace & Unity αυτή η φράση με εκφράζει από μόνη της.

Pressure: Το Hardcore θα ζει για πολλά χρονιά ακόμα. Είναι τεράστιο και αναπόσπαστο κομμάτι στην ιστορία της ηλεκτρονικής dance μουσικής. Είναι όμως και ιδέα, τρόπος ζωής και αντίληψης του τι είναι χορός και clubbing.
Όλα τα festival ανά τον κόσμο, αρκετές παραγωγές αλλά και τόσες επιρροές στην μεταγενέστερη dance μουσική, μας δείχνουν ότι το Ηardcore είναι ζωντανό.

- Ποιό θεωρείτε προσωπικά το top SUBURBiA event?


D-Lusion: Όλα τα events είχαν τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα καθώς και τις μοναδικές τους αναμνήσεις. Αυτό που ξεχωρίζει ελάχιστα από τα υπόλοιπα ήταν το event με τον Luna-C.

Limited: Η λίστα με τις ωραίες στιγμές είναι τεράστια! Πάντα έρχονται στο μυαλό μου τα δύο τελευταία events του '99, με αφιέρωμα στην Moving Shadow (18/12) και το Χριστουγεννιάτικο (25/12) - μουσική και κοινό έδεσαν απίστευτα εκείνες τις βραδιές!
Θα έλεγα και DJ Pressure Live P.A. αλλά το αφήνω για τον ίδιο (χαχα).


Nasty: Το επόμενο. Για κάθε event που θα κάναμε, θέλαμε και ήταν ξεχωριστό είτε με guest DJs, είτε χωρίς. Ευχαριστώ επίσης τους fans για τη συμβολή τους.

Pressure: Πoιό 'Pressure Live PA' ρε? (χαχαχα) Τι να πρωτοθυμηθω? Στάικος, DΒase, Junior SP, Χριστουγεννιάτικο, Trancemaniacs...Όλα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και τα αναπολούμε. Και φυσικά big up και respect σε όλο τον κόσμο που δώσανε στα parties μας αξία και ζωντάνια.




- Αγαπημένοι DJs/acts του καθενός?

D-Lusion: Σε επίπεδο live performance Altern-8. Σε επίπεδο παραγωγών είναι πολλοί αλλά θα πω DJ Force & Evolution.


Limited: O N.R.G και οι Brisk και Ham ήταν πάντα κάτι ιδιαίτερο στα ακούσματα μου. Έχω ευχαριστηθεί το live act από Ratpack.


Nasty: Είναι τόσοι πολλοί που δεν χωράνε εδώ. O Jarre, ο Vangelis P, οι Prodigy... Underground παραγωγές, για μένα έκαναν τη διαφορά.

Pressure: Ήταν γνωστό νομίζω ποσό λατρεύω Acen. Αγαπημένοι επίσης Isotonic και Rhythm Section. Από DJs, Slipmat Cox και...Greg Staikos.





- Ένα δυνατό μέλος της ομάδας ο Pressure, συνεχίζει ακόμα με δυνατές παραγωγές σε Hardcore Breaks αλλά και Hardcore Jungle ύφος.
Σπύρο πώς βλέπεις το παρόν στην μουσική αυτή?


Pressure: Από παλιά γούσταρα να κάνω Oldschool Rave παραγωγές. Πάντα όμως ήταν για την παρέα. Το ότι μετά από χρόνια βρήκαν ανταπόκριση παραέξω και βρέθηκαν και εταιρίες το οφείλω σε σένα, το ξέρεις. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να ακούω εν έτη 2014-15-16 τόσο Oldschool παράγωγες. Ο ήχος, το ύφος και το συναίσθημα είναι σαν να βγήκαν στα 90s! Είναι εκπληκτικό και ελπιδοφόρο.

Υπάρχουν παραγωγές και DJ set από άτομα που δεν είχαν ζήσει εκείνη την εποχή. Τι άλλη απόδειξη θέλουμε για το ποσό επηρέασε εκείνη η μουσική και ότι ακόμα ζει. Πιστεύω ότι έχει ακόμα μέλλον!



- Τωρινές μουσικές σας ασχολίες και μονοπάτια?

D-Lusion: Πειραματισμός στην μουσική παραγωγή.


Limited: Διοργανώνουμε τα '90vibes με Keith και Pressure, και συμμετέχω σε ένα DJ project με Electronica/Breaks/DnB με τον DJ Hyperion.

Nasty: Vinyl collector.

Pressure: Όπως είπε και ο Limited έχουμε το 90vibes crew και διοργανώνουμε parties. Επίσης κάνω Oldschool Hardcore/Techno/Gabber/DnB παραγωγές ως Pressure και Rave/Trance παραγωγές ως Spiral S.


- Τι να περιμένει ο κόσμος απο το επερχόμενο event σας στο The Place?

Limited: Την απογείωση με το SUBURBiA crew για ένα δυνατό ταξίδι στον πλανήτη Hardcore! Και κάποιες μικρές εκπλήξεις στο χώρο!


Nasty: To παλιό καλό Suburbia Hardcore rave event!

Pressure: Ταξίδι στο Rave παρελθόν με την χρονοκάψουλα των Suburbia. You know the score!







SUBURBiA - The Reunion

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

The Place -Made In Athens-
Κλεισόβης 10, Αθήνα







SUBURBiA
(Bass-ic, D-Lusion, Keith, Limited, Nameless, Nasty, Pressure)




No comments:

Post a Comment